AartJan Feitsma

AartJan Feitsma

Raadslid Leek

Samen met mijn vriendin woon ik in Leek. In deze gemeente ben ik opgegroeid en hier voel ik mij het meeste thuis. Momenteel werk ik in Groningen als docent economie aan het Reitdiep College.

Mijn ideaal is dat iedereen kan rekenen op de gemeentelijke politiek. Dat alle inwoners actief kunnen meedoen en meedenken over belangrijke beslissingen. Dat iedereen om die reden ook goed geïnformeerd wordt over actuele situaties en over plannen voor de toekomst. Helaas is dat niet het geval. Vaak weten bewoners weinig van het lokale bestuur en staan ze voor verrassingen wanneer plannen worden uitgevoerd waar ze niet over zijn geïnformeerd en waar ze het vaak helemaal niet mee eens zijn. Ik vind dat dit anders moet en kan. De overheid is er voor de burgers en niet andersom. Daarom pleit ik voor een heldere lokale overheid, waarin iedereen zo veel mogelijk kan meedenken en meedoen.

Waarom GroenLinks? Ik ben er van overtuigd dat GroenLinks de enige partij is die echt bouwt aan een duurzame en eerlijke toekomst. Alle andere partijen richten zich vooral op korte termijnbelangen zodat ze gemakkelijk kunnen scoren wanneer er gestemd moet worden. GroenLinks kiest desondanks toch voor de lange termijn. Dit is de enige manier een mooie toekomst tegemoet te kunnen treden.