Albert Houwer lijsttrekker

De afdeling Leek van GroenLinks heeft dinsdag 29 oktober 2013 de definitieve lijst vastgesteld voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

 

Nummer 1 en lijsttrekker is Albert Houwer. Raadslid Rien Honnef staat op nummer 2, Jurgen de Vries bezet de derde plaats. Hij is sinds jaren actief als woordvoerder van de bewonersgroep FrisLeek en heeft inmiddels de nodige ervaringen opgedaan met de gemeenteraad en B&W in Leek.

GroenLinks gaat bij de komende Gemeenteraadsverkiezing voor 4 zetels en wil daarmee collegedeelname afdwingen. Daarvoor plaats het de speerpunten “Sociaal en Solidair”, “Groen en Duurzaam” en “Betrouwbaar en transparante communicatie” centraal.

Door de uitgifte van Overwinnings Aandelen kunnen mensen hun aandeel leveren aan de campagne en verkiezingsoverwinning van GroenLinks. Een aandeel kan worden gekocht of worden verkregen door een uur vrijwilligers werk in de campagne te steken.

Diegene die de na de succesvolle campagne de meeste aandelen heeft verkregen middels vrijwillgerswerk mag een dagje meelopen met de toekomstig GroenLinks wethouder.
Het eerste aandeel is feestelijk uitgereikt aan lijsttrekker Albert Houwer.

De kandidatenlijst:

1 Albert Houwer Tolbert
2 Rien Honnef Tolbert
3 Jurgen de Vries Tolbert
4 Janine Tuinman Leek
5 AartJan Feitsma Leek
6 Joke Ploeg Tolbert
7 Rob Hendriks Oostwold
8 Harmen van Kamp Zevenhuizen
9 Gerda Boekhold Midwolde
10   Ronald Hummel Zevenhuizen
11   Arjen Boer Enumatil
12   Willem-Jan Wakelkamp             Zevenhuizen
13   Kees Rosier Leek
14   Paul Tameling Leek