Aart Jan Feitsma

kandidaat plek 5

“We kunnen onze wereld mooier maken. Door niet meer te gebruiken dan nodig is en het eerlijker te verdelen. Daar wil ik, samen met GroenLinks Westerkwartier voor gaan.”

Ik ben Aartjan Feitsma en woon met mijn dochtertje in Leek. Ik ben dertig jaar en woon al sinds mijn twaalfde in Leek. Op deze plek voel ik mij dan ook het meest thuis. Ik ben afgestudeerd als docent economie en mijn allergrootste hobby is zingen. Dit doe ik nu zes jaar in twee verschillende koren. In 2015 ben ik voor GroenLinks in Leek begonnen als raadslid.”

Mijn ideaal is dat iedereen kan rekenen op de gemeentelijke politiek. Dat alle inwoners actief kunnen meedoen en meedenken over belangrijke beslissingen. Dat iedereen om die reden ook goed geïnformeerd wordt over actuele situaties en over plannen voor de toekomst. Helaas is dat niet het geval. Vaak weten bewoners weinig van het lokale bestuur en staan ze voor verrassingen wanneer plannen worden uitgevoerd waar ze niet over zijn geïnformeerd en waar ze het vaak helemaal niet mee eens zijn. Ik vind dat dit anders moet en kan. De overheid is er voor de burgers en niet andersom. Daarom pleit ik voor een heldere lokale overheid, waarin iedereen zo veel mogelijk kan meedenken en meedoen.

Waarom GroenLinks? Ik ben er van overtuigd dat GroenLinks de enige partij is die echt bouwt aan een duurzame en eerlijke toekomst. Alle andere partijen richten zich vooral op korte termijnbelangen zodat ze gemakkelijk kunnen scoren wanneer er gestemd moet worden. GroenLinks kiest desondanks toch voor de lange termijn. Dit is de enige manier een mooie toekomst tegemoet te kunnen treden.